zeehondenopvang Ecomare goed gevuld

Texel, 19 januari 2009 – De zeehondenopvang van Ecomare zit behoorlijk vol. Tijd voor een interne verhuizing om alle jonge zeehonden zo goed mogelijk te huisvesten.

In de afgelopen maanden zijn er acht jonge grijze zeehonden aangespoeld langs de kust van Noord-Holland en Texel. Ook werden er twee jonge gewone zeehonden gevonden. De opvangbassins zijn nu allemaal vol; er zijn zelfs twee bassins waarin twee jongen zijn gehuisvest. De dierverzorgers hebben daarom een interne verhuizing op touw gezet.

De vijf jongen die afgelopen zomer bij Ecomare zijn geboren, worden binnenkort uitgezet. Tegelijk krijgen ook drie jonge gewone zeehonden die in de herfst zijn opgevangen hun vrijheid terug. Deze acht jongen zwemmen nu nog in het kraambassin, met enkele volwassen dieren uit de vaste groep van Ecomare. De volwassen zeehonden worden naar andere bassins te verplaatsen, zodat het kraambassin beschikbaar komt voor de jonge grijze zeehonden.

In eerste instantie worden er drie jonge grijze zeehonden in het kraambassin geplaatst. Dit is ook het bassin waar de webcam op gericht staat, zodat de dieren te zien zijn via de website ecomare.nl. De zeven overgebleven opvangzeehonden blijven, zolang ze nog individuele zorg nodig hebben, in de kleine bassins.

Op de open dag van Ecomare, aanstaande zaterdag 24 januari, zijn alle opvangzeehonden goed te bekijken. Duidelijk is dan ook het onderscheid tussen grijze en gewone zeehonden te zien: hoe jong ze ook zijn, de kegelvormige snuit van de grijze zeehonden is al onmiskenbaar aanwezig.

bron: www.ecomare.nl