Eerste A.E.D. voor zeehondencreche

dsc05438Vandaag, 12 december 2008  is o.a. door  B.H.V. Training Zeeland uit Vlissingen een  A.E.D. overhandigd aan Lenie ’t Hart van de gelijknamige Zeehondencrechte te Pieterburen.  Fotoverslag

Vlissingen,  december 2008.  Zeeuwse bedrijven maken Zeehondencrèche Hart veilig !

 Twee Zeeuwse bedrijven zorgen er voor dat Zeehondencrèche Lenie ’t Hart te Pieterburen vrijdag 12 december a.s  hartveilig kan worden verklaard.  Medisol BV is als totaalaanbieder van zowel internetactiviteiten als van medische producten waaronder Automatische Externe Defibrillatoren (AED’s),  BHV Training Zeeland is een Zeeuws opleidingsbedrijf in Bedrijfshulpverlening, brandbestrijding en reanimatie onderwijs.

Jaarlijks schenkt Medisol BV  / AED Winkel een AED aan een z.g. Goed Doel instelling, dit jaar is de Zeehondencrèche Lenie ’t Hart te Pieterburen gekozen waar de gratis AED ter waarde van € 1850,- euro aan wordt geschonken.  Deze schenking vloeit voort vanwege het goede werk voor de momenteel zeer vele zieke zeehonden ( veelal door vrijwilligers opgevangen en verzorgd ) en een steen bij te dragen aan de veiligheid van het personeel en de vele duizenden bezoekers die jaarlijks een bezoek brengen aan de zeehondencrèche.   Aan 14 medewerkers van de Zeehondencrèche werd door BHV Training Zeeland  vrijdag 12 december j.l. te Pieterburen een gratis opleiding aangeboden tot reanimatie / AED hulpverlener, officieel erkend door de Europese Reanimatie Raad (ERC).

Na afloop van deze training ontvangt de zeehondencrèche Lenie ’t Hart namens beide bedrijven uit handen van de instructeur  A. Dijkstra de certificaten én de Automatische Externe Defibrillator, dit met de stille wens dat er nooit daadwerkelijk gebruik van hoeft te worden gemaakt.

Na deze overdracht kan de zeehondencrèche in elk geval met recht ’ t Hart veilig worden verklaard !

Mede namens Medisol BV / AED Winkel,

Albert Dijkstra

BHV Training Zeeland

Postbus 318

4380 AH  Vlissingen

tel: 0118-216133

e-mail: info@bhvtrainingzeeland.nl

aanvullende informatie: Plotselinge hartstilstand buiten het ziekenhuis treft ca. 300 Nederlanders per week. Bij ongeveer 50% van hen is sprake van het zgn. ventrikelfibrilleren, een hartritmestoornis die uitsluitend kan worden beëindigd door een of meer elektrische schokken met een AED. Getrainde hulpverleners gebruiken in toenemende mate de AED bij een hartstilstand, waarbij tijd een cruciale rol speelt. Indien een bedrijfshulpverlener in de eerste zes minuten bij een hartstilstand direct een ambulance oproept via 112, direct start met reanimatie ( borstcompressie’s met mond op mond beademing) en defibrilleert met een AED, neemt de overlevingskans van een slachtoffer toe van 5-10 % naar 50- 70%. (bron Nederlandse Reanimatie Raad & European Resuscitation Counsil )