Eerste grijze zeehond in opvang Ecomare

20081211-petten-grijzezeehond-samTexel, 11 december 2008 – op 9 december werd er een sterk vermagerd jong bij Petten op het strand gevonden. Het zeehondensteunpunt van Petten heeft het jonge grijze zeehondje opgehaald en in Den Helder overgedragen aan medewerkers van Ecomare.

Het dier is Sam genoemd. Het is een mannetje en hij woog bij binnenkomst 13,1 kilo. Hij heeft een lichte longontsteking en wat wondjes. Hiervoor krijgt hij antibiotica.

De medewerkers van Ecomare nemen aan dat Sam bij Engeland is geboren. Daar werpen de grijze zeehonden namelijk eerder dan in de Waddenzee. Het jong is naar schatting 4 weken oud en is verzwakt geraakt na de zoogperiode, toen hij voor zichzelf moest gaan zorgen.

20081211-petten-grijzezeehond-sam

Sam kluift al enthousiast aan de haring die hij van de verzorgers krijgt. De verwachting is dat hij de vissen binnen een paar dagen in zijn geheel naar binnen zal schrokken, zoals alle zeehonden doen. De dierverzorgers stoppen de vissen nu nog een keer per dag in zijn keel, om te zorgen dat hij de erin verpakte medicijnen binnen krijgt. Sam kan naar verwachting in het voorjaar weer worden uitgezet.

bron: www.ecomare.nl