Bruinvis Maasvlakte

dsc_0149Slufter, 11 december 2008 – Door een wandelaarster uit Spijkenisse werd een levend gestrandde bruinvis gevonden. Door persburo van Balen uit Hellevoetsluis werden foto’s gemaakt.

Persburo van Balen 

Vanmorgen, omstreeks 11.30 uur was een wandelaarster aan het wandelen op het strand van de Slufter aan de Westplaat. Zij zag daar iets liggen en naar later bleek het te gaan om een volwassen vrouwtjes bruinvis. Zij belde direct met de politie te Rotterdam.  De politie Rotterdan belde met de mensen van de dierenambulance V.P.G.O., te Spijkenisse, welke ook deel uit maken van de EHBZ-Zuidwest.  Zij belden met hun collega’s die materiaal hebben voor de opvang van dolfijnen.

Ondertussen was de beroeps brandweer van de Maasvlakte ook gewaarschuwd evenals de havenpolitie Rotterdam. Met zijn allen hebben zij gezorgd dat de bruinvis in een bassin kon worden gelegd in afwachting van de komst van het materiaal. S.O.S. Dolfijn was reeds gewaarschuwd en waren ook onderweg.

Nadat de collega’s van de EHBZ-Zuidwest ter plaatse waren gekomen met materiaal kon de reis beginnen. Door de brandweer van Europoort werd onderdak verleend aan de hulpverleners in afwachting van de komst van SOS dolfijn uit Harderwijk.

Omstreeks 15.00 uur waren de mensen van SOS Dolfijn ter plaatse waarna zij het direct overnamen. De levende bruinvis kreeg de naam JO en werd overgebracht naar Dolfinarium Harderwijk in het opvangcentrum SOS Dolfijn. 

Met dank aan de B – ploeg kazerne Coloradoweg