Ostend Pelagicteam vaartocht feb. 2009

Beste natuurliefhebbers, 9 december 2008 – De dolfijnen zijn terug afgezakt naar onze Noordzee en op 8 februari 2009 gaan we terug op zoek naar hen…

Met dol-fijne groeten,

Het Ostendpelagics-team

We vertrekken omstreeks 8u vanuit Oostende en meren opnieuw aan rond 17u. Niet meer met de trouwe Marcella II, deze keer. De reder kan het schip niet meer in orde stellen met de nieuwe Europese normen die vanaf 2009 ingaan. Daarom gaan we nu scheep met de Albatros. Deze boot, gelegen aan de Hendrik Baelskaai, is eveneens een ruime boot voorzien van alle faciliteiten en plaats om vrij rond te lopen. Het schip vaart iets sneller dan de Marcella II zodat we vlugger in de goeie gebieden kunnen aankomen. Onderweg zoeken we met ons Ostend Pelagicteam naar alkachtigen, duikers, meeuwen, eenden, Jannen, Noordse Stormvogels en al wat vleugels heeft. Uiteraard scannen we ook elke golvende rimpel af in de hoop Bruinvissen, Witsnuitdolfijnen of Tuimelaars te ontdekken. Net als vorig jaar blijft ook nu weer onze slogan ‘verwacht het onverwachtse’. De Noordzee is een bak vol water. De ene keer zien we meer dan verwacht, de andere keer wat minder. Net dat maakt het zo boeiend, toch? Maar hoe het ook zij: een dagje rust op zee is altijd super (en zelfs storm kan best plezant zijn, toch zeker achteraf, als het er op aan komt om straffe verhalen te kunnen vertellen). Bij hevig stormweer wordt de trip afgelast en zal het betaalde bedrag netjes op uw rekening terug worden gestort.

De prijs blijft democratisch: 50 € per persoon. Aangezien er véél vraag is naar Noordzeetrips zullen plaatsen vlug worden ingenomen en zal het voor de vlugge beslissers. Belangrijk: er wordt waarschijnlijk maar 1 trip georganiseerd !
U kan storten op het rek.nr. 035-5897700-44 met vermelding van Ostend Pelagic/ 8 feb.2009 en de namen van de personen die u inschrijft. Gelieve mij ook een mail te sturen met vermelding van NAAM+ VOORNAAM, GEBOORTEPLAATS en GEBOORTEDATUM. Dit is echt belangrijk om het vertrek vlot te laten verlopen. Omdat we nu met de reder van de Albatros een contract hebben, kunnen wij na inschrijven geen geld terugstorten. U kan wel iemand anders laten meegaan in uw plaats maar betaald is betaald.

Indien u nog vragen mocht hebben aarzel dan niet om ons te bellen op het nummer 0032 (0)475 / 22 56 40 of te mailen naar jeremy.demey@telenet.be

Het Ostendpelagics-team