Terug naar zee

20081206-chelsae-en-lieuwkeVanmiddag, 6 december 2008 zijn weer twee gezonde zeehonden teruggeplaatst in de Oosterschelde. Dit gebeurde onder grote belangstelling van publiek vanaf het strand van Roompot Marina.

De twee zeehonden waren afgelopen zomer gevonden in de Zuid – west Delta. Na een periode van ongeveer 3 maanden revalideren in de zeehondencreche Lenie ´t Hart kregen deze zeehonden vanmiddag hun vrijheid terug.

Één van de zeehonden was Chelsae. Deze zeehond is reeds de 17e zeehond die door het Zeehondenfonds van De Groene Horizon uit Gent (B), gesponsord werd. Onderstaande foto toont Chelsae bij haar vrijlating (de linkse zeehond). De inzet toont je Chelsae juist na haar aankomst in Pieterburen.

20081206-chelsea-nu-en-pup

Fotoverslagen

Filmverslag door Frank Wagemans