Ecomare nieuwsbrief

Texel, 1 december 2008 – bij Ecomare verscheen de november nieuwsbrief met daarin oa informatie van de zeehondenopvang.

Om u te abonneren, stuur een email aan vrienden@ecomare.nl met vermelding Enieuwsbrief inschrijven.


De opvangzeehonden Neal, Jannie en Fleur zijn deze maand verplaatst naar het kraambassin. Daar hadden ze lekker de ruimte om te zwemmen. Zo konden ze meteen wat conditie opbouwen voor de grote stap naar de Waddenzee! Ondanks dat Fleur maar één oog heeft, hebben wij er alle vertrouwen in dat ze het gaat redden in de vrije natuur. Zeehonden jagen voornamelijk op gevoel met hun snorharen en met het goede oog ziet Fleur voldoende.

Op woensdag 26 november zijn vier opvangzeehonden uitgezet: Anne, Lies, Rosalie en Jannie. De opvangbassins zijn nu leeg, wachtend tot de grijze zeehonden hun jongen hebben geworpen en er mogelijk huilers aanspoelen. Het aantal grijze zeehonden in de Waddenzee neemt elk jaar toe en daarmee ook de kans op verdwaalde jongen. De eerste jongen die op het strand worden gevonden zijn vaak afkomstig van de Schotse kust. Daar werpen de grijze zeehonden eerder. Vanaf december kunnen we jongen binnenkrijgen die in de Waddenzee zijn geboren.

De zeehonden hebben deze maand een nieuwe verzorger gekregen. Bert Hoeve heeft de functie van Hoofd Dierverzorging op zich genomen. Bert is afkomstig van het Dolfinarium in Harderwijk en heeft jarenlang ervaring met bruinvissen, dolfijnen, zeehonden en vissen.

De zeehonden uit onze vaste groep zijn afgelopen maanden een beetje extra verwend, want het wordt weer kouder. Dan hebben ze veel eten nodig om voldoende te kunnen verbranden en om een dikke speklaag te vormen. Vooral de vrouwtjes die in de zomer een jong hebben gekregen, moesten na de zoogperiode flink bij-eten. Karien was behoorlijk afgevallen, maar is nu weer zo rond als ze hoort te zijn.

Op de weblog van de dierverzorgers leest u niet alleen wekelijks het nieuws uit de dierverzorging, er staan ook altijd foto’s bij.