Ecomare zet jonge zeehonden uit

Texel, 26 november 2008 – Op woensdag 26 november hebben de eerste 4 gewone zeehonden van afgelopen zomer hun vrijheid teruggekregen. Dierverzorgers van Ecomare hebben de kisten waarin ze vervoerd werden op een zandplaat in het Amsteldiep geopend.

De vier zeehonden zijn in juni in de Waddenzee geboren. Twee van hen zijn als huiler gevonden. Zij zijn in de zoogperiode hun moeder kwijtgeraakt en waren dus nog afhankelijk van moedermelk. De andere twee waren na de zoogperiode niet overgestapt op het eten van vis en raakten daardoor ondervoed. In de opvang van Ecomare hebben ze allevier hun gewicht minstens verdrievoudigd.

uitzetten-nov08voor-web

De opvangbassins van Ecomare zijn nu leeg. De zeven zeehonden die deze herfst nog worden uitgezet, zwemmen tot die tijd in een groot bassin. De opvang is gereed voor de grijze zeehonden, die in de winter geboren worden. Het aantal grijze zeehonden in de Waddenzee neemt elk jaar toe en daarmee ook de kans op aangespoelde jongen. De eerste jonge grijze zeehonden die op het strand worden gevonden zijn vaak afkomstig van de Schotse kust. Daar werpen de grijze zeehonden eerder. Vanaf december kunnen er jongen worden gevonden die in de Waddenzee zijn geboren.

bron: www.ecomare.nl