Kemps zeeschildpad op Westenschouwen

20081122-schildpadWestenschouwen, 21 november 2008 – Vandaag werd melding gemaakt van een levend gestrande zeeschildpad.

fotoverslag:

Vanmorgen reed de gemeentelijk opzichter van Schouwen – Duiveland ter inspectie over het strand. Hij werd aangesproken door wandelaars dat deze een schildpad hadden gevonden. Hij belde direct met de E.H.B.Z. Zuidwest waarna ze samen afspraken dat de schildpad meegenomen zou worden naar de gemeentewerf te Renesse.
Ondertussen had de EHBZ contact gezocht met Burgers dieren park te Arnhem. Toevalligerwijze was juist afgesproken binnen de dierentuin wereld in Nederland dat er opvangplaatsen dienden te komen. De EHBZ werd teruggebeld met de mededeling dat de schildpad mits levend overgebracht kon worden naar dierentuin Blijdorp voor opvang.

Door de medewerkers van Blijdorp werd instructie gegeven hoe de schildpad het beste vervoerd kon worden. Bij aankomst te Renesse werd de schildpad eerst afgespoeld en van zand ontdaan. Tijdens het spoelwerk werd de schildpad levendiger. De schildpad werd hierna op een schuimrubberen matras gelegd en overgebracht naar Blijdorp te Rotterdam.

Bij aankomst te Rotterdam stond er reeds een ontvangstcomitee gereed. De schildpad werd globaal onderzocht en in een bassin geplaatst.  De schildpad begon direct te zwemmen. Het is nu nog afwachten hoe het verder gaat. Indien mogelijk wordt de schidlpad t.z.t. weer teruggeplaatst in zijn habitat.