Nieuws van de onechte karetschildpad

Arnhem, 10 november 2008 – Op donderdag 23 oktober is op het strand van Groote Keeten een onechte karetschildpad aangespoeld (lees melding). Het dier was in zeer slechte conditie en mist een flipper. De schildpad was behoorlijk uit koers geraakt en werd opgevangen in Ecomare. de dag erop werd het dier overgebracht naar Burger’s Zoo in Arnhem (lees melding).

Van de Curator/Hoofd Burgers’ Ocean, Bush & Desert Max Janse van Burgers’Zoo ontving Ecomare op 5 november jl het volgende bericht:

“Er is veel veranderd in de toestand van de zeeschildpad. Ze dreef in eerste instantie scheef in het water (maakte slagzij naar links), wat duidde op een longontsteking. Ze is vanaf binnenkomst om de dag met antibiotica geïnjecteerd. Haar ogen zijn met een antibioticum zalf behandeld en zijn weer goed. Sinds afgelopen zaterdag is ze weer gaan eten, en dat doet ze nu iedere dag. Eerst alleen haring, maar nu ook wijting en inktvis. Sinds eind vorige week is de slagzij aan het afnemen. Nu drijft ze redelijk horizontaal, enkel haar kop is iets lager. Leuk is ook dat ze sinds zondag regelmatig op de bodem ligt. Dus het drijfprobleem lijkt te verminderen en begint controleerbaar te worden voor haar. Als ze geïnjecteerd wordt wegen we haar ook en er is een duidelijke toename in gewicht te zien. Ook zwemt ze minder apathisch door de bak. Ze is een lieveling voor de verzorgers hier geworden en verwennen haar met veel rust en zorg. We hopen echt dat ze er bovenop komt.”

bron: Ecomare