Sealife laat 4 zeehonden vrij

Blankenberge, 4 november 2008 – Op woensdag 12 november laat het Sealifecenter uit Blankenberge, 4 zeehonden vrij in de baai van Heist.

Vier zeehondjes die tijdens de maanden augustus en september volledig verzwakt werden binnengebracht in het Sea Life Centre in Blankenberge, krijgen op woensdag 12 november hun vrijheid terug. De zeehondjes hebben intussen voldoende reserves om op eigen krachten in de Noordzee te overleven. De zeehondjes worden vrijgelaten op het strand van Heist. Daar kunnen ze eventueel nog wat verblijven tegen de Zeebrugse havendam.

“Momenteel leven er voor de Belgische kust een 15-tal gezonde zeehonden”, vertelt Steve Vervaecke van Sea Life. “Ze leven in kleine kolonies in onder meer Koksijde en Zeebrugge. Soms rusten ze even uit op de golfbrekers. De vrijgelaten dieren zouden zich bij deze kolonies kunnen aansluiten of andere oorden opzoeken.”

In de zeehondenkliniek in Blankenberge zullen na de vrijlating nog vier zeehondenpups verblijven. Het gaat om dieren die in oktober zijn opgevangen. Zij zullen vermoedelijk eind december worden vrijgelaten.

De vrijlating van de zeehonden is voorzien omstreeks 10.30 uur ter hoogte van het watersportcentrum op het strand van Heist.

bron: Sealife Blankenberge