Levend gestrande bruinvis Zoutelande

20081019-zoutelande-003Zoutelande, 19 oktober 2008 – Vanmiddag omstreeks 13.30 uur kwam er een melding binnen van een levend gestrande bruinvis

Bij de E.H.B.Z. Zuidwest kwam vanmiddag omstreeks 13.30 uur een melding binnen van een levend gestrande bruinvis tussen Zoutelande en Dishoek. Het dier lag precies tussen twee strandpaviljoens in. Een van de twee E.H.B.Z.ters ging dirct ter plaatse waarna de tweede man met auto en dolfijnenkist achteraan kwam.  Nadat de auto met de dolfijnenkist van S.O.S. Dolfijn ter plaatse was werd het dier direct op transport gezet. Ondertussen was S.O.S. Dolfijn te Harderwijk in kennis gesteld en waren onderweg. De mensen van S.O.S. Dolfijn en de E.H.B.Z. zuidwest zouden elkaar treffen in de brandweerkazerne aan de Olympiaweg te Vlissingen. In de kazerne was alles al in gereedheid gebracht om de bruinvis te kunnen ontvangen en tijdelijk te verzorgen.

Bij aankomst in de kazerne bleek dat de bruinvis zojuist zijn laatste adem had uitgeblazen. Direct werden de mensen van S.O.S. Dolfijn in kennis gesteld. Zij waren al ter hoogte van Breda toen ze het bericht kregen. Zij zijn vervolgens retour gegaan richting Harderwijk.

Het kadaver van de bruinvis is overgebracht naar de diepvries voor nader onderzoek. Het bleek te gaan om een volwassen mannetje lengte 1.58 m, met heel veel littekens, vermoedelijk van huidinfecties.

Fotoverslag