Bruinvis Grevelingen

2008-09-29-1207Grevelingen, 29 september 2008 – Karin Heijboer vertelt over haar nu al derde ontmoeting met de Grevelingse bruinvis.

Hoi,

Vandaag hebben we net na 12 uur de bekende bruinvis van de Grevelingen gezien. Deze keer was het woord dol in dolfijn erg van toepassing. Omdat er weinig wind was gingen we niet erg snel. De bruinvis zwom daarom niet langszij met de boot mee, maar had tijd genoeg om rondjes te draaien en zwemmend op zijn rug ons in te halen. Hij zwom ook regelmatig langzaam met de boot mee, want er moet natuurlijk wel geposeerd worden voor de foto.

De foto met Herkingen op de achtergrond laat duidelijk zien waar we de bruinvis gespot hebben, en nee dit is niet een tropisch plaatje, maar gewoon de Grevelingen in september.

We hebben de bruinvis nu 3 keer gezien dit jaar.

Groete,
Karin Heijboer