Zeehondenkijken aan de Zimmermangeul

20080914-zimmermangeul-thjphZimmermangeul, 14 sep 2008 – Het zeehondenkijken aan de Zimmermangeul begon rond 9u met 5 zeehonden op de plaat en 3 in het water om rond 11u te eindigen met 8 zonnebaders.

Rond 8u40 arriveerde Frank Wagemans als voorverkenner voor het zeehondenkijken, aan de Zimmermangeul en nam een kijkje aan hun uitverkoren ligplaats t.h.v. het wit (leegstaand) huisje. Bleek dat er daar maar 1 zeehond (fotoverslag blauwe pin) lag en een eindje stroomopwaarts aan hun oude ligplaats (fotoverslag gele pin), lag een groepje van 5 zonnebadende zeehonden.

Deze einzelganger verdween al snel in het water voor een vispartij. Tijd om naar het groepje van 5 te verkassen.

Iets na 9 uur was onze einzelganger het vissen al beu, dus schoof hij de plaat om zich in het zonnetje te koesteren. Toen zag Frank een slapende zeehond die om de 5 à 6 minuten als een dobber omhoog kwam om, met de neusgaten in de wind, een frisse teug lucht binnen te nemen en terug onder water te verdwijnen.

Met ondertussen 6 zeehonden op de plaat, zouden de geïnteresseerde zeehondenkijkers al niet teleurgesteld moeten worden.

Rond 9u40 hobbelde een 7e zeehond de plaat op.

Tenslotte iets voor 11u zagen we ook nog een jagende zeehond die als een torpedo geregeld uit het water opdook en zich tenslotte, als nr.8,  intensief aan de kunst van het zonnebaden overgaf.

>> Fotoverslag