Jonge zeehonden zwemmen hun vrijheid tegemoet

20080827-pieterburen-vrijlatingPieterburen, 27 aug 2008 – Na een aansterkperiode van een paar maanden is het dan zover: De drie geadopteerde zeehonden Janis, Puk en Boyke zwemmen hun vrijheid tegemoet in de Waddenzee. De jonge zeehonden waren hun moeder kwijt geraakt en zijn gered door Zeehondencrèche Lenie ’t Hart.

De medewerkers van de Zeehondencrèche hebben de dieren liefdevol opgevangen en ervoor gezorgd dat ze fit genoeg zijn om voor zichzelf te zorgen. Omdat er hoge kosten gemoeid zijn met de opvang van de zeehonden, hebben de kinderen van zwemclub De Waterratten een inzamelingsactie georganiseerd. Zij hebben net zoveel baantjes gezwommen totdat zij genoeg geld hadden voor de adoptie van vijf zeehonden. Aan hen dan ook de eer om de zeehonden een naam te geven en ze weer vrij te laten.

Mensen die ook een zeehondje willen adopteren, donateur willen worden of een gift willen doen zijn van harte welkom. De Zeehondencrèche is namelijk volledig afhankelijk van giften en ontvangt geen subsidie.

bron: zeehondencreche Lenie ’t Hart