Zeehond bij Zandvoort

Zandvoort, 21 aug 2008 – Els van der Veen stuurde ons een zeer enthousiaste melding van haar allereerste zeehond.

Mijn eerste ooit! Maar niet te missen. Ik liep rond 14.00 uur tussen de plek waar het bord ‘Naar de treinen’ staat en het naaktstrand door de branding en zag dit prachtige dier zeker een half uur lang. Het was eb, en de golven braken zo’n 40 meter zee-inwaarts. De zeehond zwom in het rustiger water tussen die branding en het strand.

Op z’n dichtstbij zag ik hem op misschien 10 m. afstand en weet zeker dat hij mij ook echt aankeek. Prachtig! Ik had nog even het idee dat hij misschien het strand op zou komen en vroeg me af of het eigenlijk wel ‘normaal’ was dat hij hier in zijn eentje zwom. Maar toen zwom hij weer verder, vooral onder water, en iedere keer weer even met zijn kop (zwart met grijs) boven water. Wat een leuk dier!

Ik zie op deze blog dat Barabra Berentzen hem 30 juli heeft gezien op exact dezelfde plek. Is vast dezelfde! Ik vond het een prachtige ervaring!

Els van der Veen