Pelagics trip naar de Golf van Biskaje

Zonet kregen we vanuit Engeland de melding dat Ultimate Pelagics vanaf dit moment een last minute offer lanceert voor de laatste vrije plaatsen voor de trip naar de Golf van Biskaje die doorgaat van 16 – 21 augustus (volgende week dus) met vertrek vanuit Calais


De details van deze ‘last minute actie’ kan je vinden op de website van Ultimate Pelagics (www.ultimatepelagics.com)

Op de website van Natuurpunt vind je bijkomende info over deze trip in het Nederlands. (www.natuurpunt.be/ultimatepelagics)

Voor alle duidelijkheid:

Ultimate Pelagics is de touroperator en de prijszetting en verkoopsstrategieën voor deze trip worden dan ook helemaal en enkel door hen bepaald. Natuurpunt heeft hier geen enkele inspraak in, NP staat enkel in voor de inhoudelijke begeleiding aan boord van het schip (gidsen, voordrachten, …).

Voor hen die eerder al een ticket bestelden aan een hogere prijs, is deze actie misschien jammer. Het aanbod van last minutes offers is echter op voorhand totaal onvoorspelbaar en wordt in de reissector steeds op het laatste ogenblik volledig bepaald door de wet van vraag en aanbod. Anderzijds is de kans reëel dat deze last minute zal leiden tot een automatische upgrade voor diegenen die reeds eerder boekten.

Voor hen die nog niet boekten, is deze last minute in elk geval een buitenkans aangezien voor een extreem lage prijs een trip aan boord van een luxe cruise gedurende 5 nachten en 6 dagen wordt aangeboden. De vermelde prijzen omvatten alle kosten, met uitzondering van 4 euro per persoon per dag die iedereen extra zal worden aangerekend als verplichte fooi voor het personeel. Gezien de trip binnen 8 dagen afvaart, zal door Ultimate Pelagics aan elke ‘laatboeker’ worden gevraagd om in Calais contact (in euro) te betalen. Opnieuw: alle details hierover vind je op de voornoemde website van Ultimate Pelagics.

Ultimate Pelagics is de reisagent en alle boekingen dienen dan ook via hen te worden geregeld. De booking form is in pdf ook downloadbaar op de vermelde webpage van Natuurpunt. Eens ingevuld wordt deze best meteen doorgestuurd naar de administratieve ploeg van Ultimate Pelagics (Laura Friendship laura@ultimatepelagics.com en John Friendship JohnF@tourwestholidaymakers.co.uk). Voor alle praktische vragen, zullen we steeds naar deze personen van het organiserende reisbureau doorverwijzen.

Voor concrete inhoudelijke vragen over het walvisgebeuren zelf, kan je bij de mensen van Natuurpunt terecht.

Het leeuwendeel van de aanwezigen op het schip zal Nederlandstalig zijn en bv. de voordrachten zullen dan ook in hoofdzaak in het Nederlands worden gehouden (naast enkele Engelstalige voordrachten door o.a. het team van het Biscay Dolphin Research Program).

Hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn, werd ons door het managment van Ultimate Pelagics niet meegedeeld. We gaan er echter van uit dat het om een eerder beperkt aanbod gaat dat volgens het principe van ‘first come, first served’ wordt toegewezen. Dit bericht zal door UP op grote schaal (snel!) worden verspreid zodat ieder die daarin interesse zou hebben, kan genieten van dit zeer uitzonderlijke aanbod. Snel beslissen, onmiddellijk contact opnemen met Ultimate Pelagics en boeken is hier dus de boodschap… Vandaar dat we u dit bericht zeker niet wilden onthouden.

Misschien tot zaterdag op de MV Danae, in de haven van Calais, samen op zoek naar Gewone Vinvissen, Noord-Atlantische Grienden, Gestreepte Dolfijnen, Maanvissen, Dwergvinvissen, Tuimelaars, Kuhls Pijlstormvogels, Kortsnuitdolfijnen, Potvissen, Europese Stormvogeltjes, Grampers, Kleine Pijlstormvogels, Dolfijnen van Cuvier of misschien zelfs Butskoppen, Kleine Pijlstormvogels, …

Peter Symens en Dominique Verbele, Natuurpunt vzw