Jonge zeehond Goese Sas

dsc00017Wilhelminadorp, 4 augustus 2008 – Vandaag, werd er weer een melding gedaan van een jonge zeehond bij Wilhelminadorp, aan het Goese Sas.

De melding werd gegeven via de dierenambulance de Bevelanden die op hun beurt weer de EHBZ waarschuwde. In samenwerking met de dierenambulance dacht men het eenvoudig te klaren die klus, doch dat liep anders. Het bleek dat de zeehond in een afgesloten mui lag.

De EHBZ, niet te flauw, stapt het water in en voelde aan zijn benen de jonge zeehond. Hij dacht even snel de zeehond te pakken. Hij had hem wel doch glipte door zijn vingers.

Na twee uur gewacht te hebben kroop de zeehond weer het stenen strekdammetje op en kon gepakt worden. Vervolgens werd er eerste hulp gegeven waarna de reis naar Pieterburen kon worden begonnen. De EHBZ-ter had wel een nat pak eraan overgehouden, maar dat droogde van zelf op.

Fotoverslag