Zieke bruinvis Vlissingen

20080801-006Vlissingen, 1 augustus 2008 – Vanavond kwam er een melding bij de EHBZ binnen van een levende jonge zeehond bij de Leugenaar op de Boulevard te Vlissingen.

De E.H.B.Z. waarschuwde direct de strandreddingsbrigade van Vlissingen met het verzoek om te gaan kijken. Binnen 5 minuten waren zij ter plaatse. Het bleek te gaan niet om een zeehond maar om een dode bruinvis. De bruinvis was nog niet lang dood. In eerste instantie werd gedacht aan snijwonden van een vistuig doch na goed bestudering van foto’s bleek het een zieke bruinvis te zijn. Het bijzondere was dat er nog levende walvisluizen op de bruinvis aanwezig. Het dier is in alle zorgvuldigheid opgepakt en voor nader onderzoek meegenomen. Het betrof een goed uitziend volwassen mannetje.

>> Fotoverslag