Speelse grijze zeehond Zandvoort

Zandvoort, 30 juli 2008 – Barbara Berentzen stuurde haar verhaal van een ontmoeting met ene groot zeemonster … dacht ze .

Goedemorgen, gisteren na een wandeling vanaf Zandvoort zuidwaarts, ter hoogte van het naaktstrand, ging ik even zwemmen. Lekker warme middag, ben zwanger en buik wil ook wel wat verkoeling.

Tralala in het water, tot ik dacht iemand te zien. Ik voelde me wat onprettig, want het leek iemand met een masker op ofzo, die toen weer onder water ging en verdacht lang onder bleef. Ik vroeg me af wat voor malloot dat was (woon in Amsterdam, daar stikt het van de mafketeks, vandaar…) en besloot in elk geval van ‘hem’ weg te zwemmen.

Toen hij weer boven kwam begreep ik niet wat ik zag!!! Een gigantisch groot hoofd (echt groter dan een mensenhoofd) met twee enorm grote zwarte ronde kijkers en, volgens mij, heeele grote neusgaten. Ik raakte in paniek en dacht dat mijn laatste uur geslagen was!! Het moet een lachwekkend gezicht zijn geweest, want mijn vriendin begreep niets van de ernst van de zaak. Dacht dat ik een kwalletje had gezien ofzo. Hahaha.
Ik rende half spartelend de zee uit, bevend en met hartkloppingen. Encounter with a seamonster!

Toen ik ‘veilig’ was en omkeek, was hij daar nog en enkele anderen keken mee. Hij leek zich te vermaken en ging in een rechte lijn langs de kust ook zuidwaarts, met zijn enorme hoofd naar het strand gericht. Hup boven water, kijken en weer blub, een behoorlijk aantal meters onder. Uiteindelijk is hij weer in de verte vertrokken.

Helaas geen foto kunnen maken!  Ik heb op internet niets gevonden wat er op leek. Opvallend was dus zijn grote hoofd, ogen en neusgaten (?), heel donker (ik zou zeggen zwart, maar de afstand speelt mee) en en profile had hij een zeer log langwerpig hoofd/snuit. Mijn schatting (na een onlangs bezoek aan het dolfinarium) is dat dit dier gezien de omvang van zijn hoofd zeker twee meter moet zijn geweest, maar ik heb dus niets van zijn lijf kunnen waarnemen……

Wat was dit???

Ik wil heeeel graag meer weten. Bijzonder spannend en onverwacht was het. En lachwekkend.

Hoor graag terug,

vriendelijke groeten,

Barbara Berentzen