Bruinvis Grevelingen

Grevelingen, 26 juli 2008 – Rik Van Ommen stuurde ons zijn verhaal van een zeilboot en een bruinvis.

Op zaterdag 26-7 voeren wij om 12.30 uur met ons zeiljacht te hoogte van Ouddorp richting de Hals. Plots werd onze aandacht getrokken door een rugvin en een blazend geluid het bleek een bruinvis te zijn van ca. 1,2 meter lang. Het dier had er kennelijk lol in want het bleef rond de boot en zwom er onderdoor en kwam dan weer even boven om lucht te blazen. We voeren ca. 4 knopen.

Het dier heeft ons tot op de grevelingen gevolgd (ca. 45 minuten) Toen we op de Grevelingen richting Archipel voeren heeft hij ons korte tijd verlaten om een ander schip te volgen maar plotseling was hij er weer en kon ons goed bij houden met een snelheid van ca. 5,3 knopen. Ter hoogte van Archipel zijn wij hem uit het oog verloren.

Het was een mooie ervaring waarvan foto’s en een video opname is gemaakt. Een foto doe ik u hierbij toekomen.

Met vriendelijke groeten

Rik van Ommen
Zeiljacht Stormvogel
Nieuw Beijerland.