Bruinvissen bij Burghsluis

Burghsluis, 22 juli 2008 – Jos Beniers stuurde ons de melding van een groepje bruinvissen in de Oosterschelde bij Burghsluis.

Gisterenavond waren we in Burghsluis en dronken we wat bij het Oliegeultje. IBen zelf een sportvissen en hield dan ook de verrichtingen van een aantal optimisten nauwlettend in de gaten.

In eerste instantie dacht ik een zeehond te zien maar het waren duidelijk bruinvissen. Ik heb geprobeerd om te zien hoeveel maar dat was moeilijk in te schatten in ieder geval meer dan drie. Toen ik sprak met een van de bootbezitters die daar ook aanwezig was vertelde hij dat de vissen regelmatig met de boot meezwommen.

Het was voor mij de eerste keer dat ik deze vissen in levende lijven kon aanschouwen maakte wel indruk. Volgens mij deden de vissen zich te goed aan de makrelen die de vissers probeerde te vangen en talrijk aanwezig was.

We hebben zeker 45 minuten de vissen kunnen zien op zo’n 50 meter uit de kant aan het piertje vlak bij het haventje.

melding: Jos Beniers