Dode bruinvissen à volonté

Op dinsdag, 17 juni 2008 kregen we de eerste melding van een dode bruinvis na een wat stillere periode. Het was de aanzet van een reeks ‘dode bruinvis à volonté’.

De eerste betrof een dode drijvende bruinvis ter hoogte van de strekdam van Hoedekenskerke.

Op vrijdag, 20 juni kregen we een melding van een kleine dode bruinvis thv. strandovergang de Lage Duintjes te Oostkapelle. Het bleek te gaan om een prematuur, ofwel een te vroeg geboren bruinvisje van het vrouwelijke geslacht.

Of het nog niet genoeg was kregen we zaterdag, 21 juni een melding van een dode zeehond aan de trailerhelling van Borssele. Bij aankomst bleek het te gaan om een volwassen dode bruinvis met een lengte van ongeveer 1.50 m. Mogelijk dat het de bruinvis is, die men zag drijven bij Hoedekenskerke op 17 juni.

Maandag, 23 juni kregen we weer een melding van een dode bruinvis t.h.v. strandpaviljoen de Branding te Zoutelande.