eerste zeehond geboren bij Ecomare

20080621-ecomare-moederenpupTexel, 21 juni 2008 – Zaterdagochtend 21 juni is de eerste zeehond geboren in de vaste groep van Ecomare. Er worden dit jaar zes jongen verwacht.

Toen de dierverzorgers zaterdag bij Ecomare aankwamen, wachtte hen een verrassing. Van de zes drachtige zeehonden had er eentje geworpen. Het is een flink jong van naar schatting 12 kilo.

20080621-ecomare-moederenpup

De drachtige zeehonden zwemmen in het kraambassin. Dit bassin grenst aan een kunstmatig strandje. Zeehonden werpen en zogen hun jong op het droge. De webcam op ecomare.nl staat gericht op het strandje. Daar kan het zogen van de jonge zeehond worden bekeken. Wie geluk heeft kan in de komende tijd zelfs getuige zijn van de geboorte van een zeehond!

In de natuur is al een groot deel van de gewone zeehonden geboren. In de opvang van Ecomare worden momenteel twee huilers verzorgd die in het wild zijn geboren. Deze huilers zijn kleiner en lichter dan de pasgeboren zeehonden uit de vaste groep van Ecomare. De huilers hebben namelijk gewicht verloren nadat ze hun moeder zijn kwijtgeraakt, terwijl ze nog moedermelk nodig hadden. Nu worden ze gevoed door dierverzorgers.

bron: Ecomare