Black Jack / Onyx in vrijheid

Renesse, 26 mei 2008 – Vandaag kreeg Black Jack / Onyx zijn vrijheid weer terug.

Onder grote belangstelling is zwarte zeehond Onyx op maandag 26 mei vrijgelaten in de Zeeuwse wateren bij Renesse. Ruim twee maanden geleden werd hij sterk vermagerd bij de Brouwersdam in Zeeland gevonden. Hij woog toen slechts 20 kg. In de Zeehondencrèche is hij aangesterkt tot 65 kg. Tijd dus om weer terug te gaan naar zee.

Onyx werd uitgezwaaid door Lenie ’t Hart, de EHBZ’ers uit Zeeland, de 11-jarige Maxine Buurman die de naam Onyx bedacht heeft en de 9-jarige Rick Speelman die Onyx heeft gevonden. Samen met een soortgenoot dook Onyx vrolijk in zee. Nog even bleef hij in de buurt voordat hij op weg ging naar de populatie grijze zeehonden die daar even uit de kust leeft.

Fotoverslag