Zeehond verkracht pinguïn

Antarctica, 2 mei 2008 – Op de Zuidpool heeft een zeehond geprobeerd een koningspinguïn te verkrachten. Enkele wetenschappers uit Zuid-Afrika waren getuige van het hoogst merkwaardige tafereel, en spreken van een zeer ongewoon geval van voortplantingsgedrag, zo meldt BBC.

Seksuele dwang is in het dierenrijk zeldzaam. Wetenschappers uit Zuid-Afrika waren dan ook geschokt toen ze op Antartica een zeehond zagen die een Koningspinguïn aan het verkrachten was. Dat meldt de BBC

De wetenschappers dachten eerst dat de zeehond de pinguïn aan het vermoorden was. De zeehond lag 45 minuten op de vogel. Hij gaf op toen het niet tot de ‘daad’ kwam. De wetenschappers denken niet dat de pinguïn gewond is geraakt.

Seksueel gefrustreerd
Het is onduidelijk waarom de zeehond van 100 kilo zich aan de Koningspinguïn van 15 kilo vergreep. Geleerden denken dat de jonge zeehond seksueel gefrustreerd is en totaal onervaren op dat gebied. Hij kon waarschijnlijk geen gelijke partner vinden, denkt ooggetuige Nico de Bruyn van de Universiteit van Pretoria.

Homo’s en prostituees
Van andere pinguïns is meer bekend over hun seksuele gedrag. Stormbandpinguïns kunnen homoseksueel gedrag vertonen. Adéliepinguïns ‘prostitueren’ zichzelf om nestmateriaal te krijgen en een op de zeven Keizerspinguïns veranderen elk jaar van partner.