2 levende bruinvissen gestrand op Texel

20080321-texel-bruinvisTexel, 21 maart 2008 – De verzorgers van Ecomare kregen op korte tijd twee meldingen van gestrandde bruinvissen.

Het eerste dier werd door wandelaars gevonden op het strand bij Den Hoorn paal 8. Het was een vrouwtje van ongeveer 120 cm lang

20080321-texel-bruinvis

Terwijl de dierverzorgers van Ecomare deze bruinvis naar Hoorn vervoerde, waar medewerkers van SOS dolfijn het dier overnamen, kwam de melding van een tweede gestrande bruinvis nabij de vuurtoren paal 30.

Twee duitse meisjes hadden gedurende een klein half uur de bruinvis nat gehouden voordat de tweede auto van Ecomare ter plekke was. Met behulp van de strandvonder werd het dier transport klaar gemaakt en is vanavond overgedragen aan de medewerkers van SOS dolfijn in Harderwijk.

melding en foto: Salko de Wolk