strandhulpverlenersdag gestrande dolfijnen bij SOS Dolfijn te Harderwijk

Harderwijk, 3 februari 2008 – Vandaag was het een bijzondere dag in het opvangcentrum van SOS Dolfijn bij het Dolfinarium te Harderwijk.

SOS Dolfijn is een jonge stichting die er zorg voor draagt dat alle gevonden levende bruinvissen en dolfijnen opgevangen kunnen worden. Het is een zelfstandige onderneming.

Vandaag waren ongeveer 150 vrijwlligers welke aan de kust werken en wonen uitgenodigd om kennis te komen maken en ervaringen onderling uit te wisselen. In totaal waren er ongeveer 60 mensen op afgekomen om met elkaar over de bruinviussen en dolfijnen te praten.

De dag werd geopend door Jolanda Meerbeek medewerkster van SOS Dolfijn. De rest van de tijd werd gevuld door verschillende presentaties die gegeven werden door o.a. Niels van Eck dierenarts verbonden aan SOS Dolfijn en Dolfinarium Harderwijk. Er was ook nog tijd om een rondleiding te houden over en door het park met speciale aandacht voor het bruinvissen bassin.

Buitenom de vrijwilligers waren ook de andere opvangcentra Ecomare en Zeehondencreche Lenie ’t Hart uitgenodigd om deel te nemen aan deze dag.

Het was een geslaagde dag die zeker voor herhaling vatbaar is en mogelijk dat dit eens in de twee jaar gaat plaats vinden..

Medewerkers van SOS dolfijn gaven een zeer goede presentatie van hun werk aan de deelnemers van de hulpverlenersdag voor gestrande bruinvissen en dolfijnen.

fotoverslag