volwassen gewone zeehond in toch al volle opvang van Ecomare

20080118-ecomare-gewonezeehondTexel, 18 jan 2008 – Op vrijdag 18 januari troffen twee medewerkers van de Marine op de dijk bij Den Helder een volwassen gewone zeehond aan. Zij konden het die tot vlakbij benaderen, zonder dat hij wegvluchtte. Omdat hij een wond aan zijn achterflipper had, waarschuwden ze Ecomare.Bijzonder was, dat er een jonge zeehond kwam kijken naar het zieke dier – links in het water.

20080118-ecomare-gewonezeehond

Met vereende krachten is het 85 kg wegende mannetje naar Ecomare gebracht. Het dier gedraagt zich opvallend rustig en tam, waardoor wordt vermoed dat hij eerder is opgevangen. Hij heeft echter geen merkteken en ook geen onderhuidse chip. Hij is dus in elk geval nooit in een Nederlands opvangcentrum verzorgd.

De zeehond is Danny genoemd. Hij krijgt nu antibiotica tegen de ontsteking en hij eet goed. Danny is de zeventiende zeehond in de opvang van Ecomare. Er zijn 12 grijze en 5 gewone zeehonden in de opvang. Alle opvangbassins zijn dubbel bezet. Het is dus erg druk voor de dierverzorgers!

bron: Ecomare