Grote afstanden

20080104-heist-vrijlatingHeist, 4 jan 2008 – vandaag werden er in de baai van Heist (B), 5 gewone zeehonden vrijgelaten.

Verzorgers van het Sea Life Centre in Blankenberge hebben vandaag vijf zeehonden vrijgelaten naast het strandreservaat ‘De Baai van Heist’ in Knokke-Heist. Het gaat om dieren die vorige zomer aanspoelden en intussen hersteld zijn. In het Sea Life Centre verblijven nu nog één gewone en twee grijze zeehonden.

Steeds meer
“Vorig jaar hebben we een dertigtal zeehonden opgevangen”, vertelt Steve Vervaecke van het zeehondenopvangcentrum. “Dat is gelijklopend met de vorig jaren. Het aantal meldingen van zeehonden neemt wel toe, omdat er steeds meer zeehonden voor onze kust zwemmen. Dat is positief nieuws.”

Het was de tweede keer dat zeehonden werden vrijgelaten aan ‘De Baai van Heist’. Voor de zomer werden gewone zeehonden nog vrijgelaten op een zandbank in de Westerschelde. Onderzoek wees evenwel uit dat vrijgelaten zeehonden op korte tijd grote afstanden afleggen waardoor de plaats van de vrijlating minder belang heeft.

tri Fotoverslag

bron: Jan Haelters, zeezoogdierendatabank BMM