Lijk blijkt dode zeehond

Texel, 2 jan 2008 – De politie is op Texel uitgerukt omdat een toerist een lijk meende te hebben ontdekt. Nader onderzoek leerde evenwel anders: het bleek een dode zeehond, aldus de politie woensdag.

De politie is op Texel uitgerukt omdat een toerist op het strand bij De Cocksdorp op Texel een lijk meende te hebben ontdekt. Nader onderzoek leerde evenwel anders: het bleek een dode zeehond, aldus de politie woensdag.

De melding leek serieus omdat de toerist meldde bij paal 31 vingerkootjes van een mens te herkennen. Agenten troffen echter een zeehond in verregaande staat van ontbinding.

Henk Brugge, hoofd dierverzorging Ecomare: ‘We hadden al eerder een melding van deze dode zeehond gekregen, maar konden het lijk toen niet vinden. Op 3 januari hebben we het dier opgeruimd. Alleen de achterflap met bekkenbot van de volwassen grijze zeehond was nog over’.

melding: Albert Dijkstra en Salko de Wolf