Nieuwsbrief Ecomare december 2007

Texel, 26 dec 2007 – De decembernieuwsbrief van Ecomare bracht ons nieuws over de zeehondenopvang.

Deze maand hebben wij 3 zeehonden opgevangen. Op 9 december werd bij Egmond aan Zee een ondervoede gewone zeehond gevonden. Ze woog 20,1 kg en is Senna genoemd. Twee dagen later kwam Lucas aan. Hij lag bij de Slufter, is een jonge grijze zeehond van (op dat moment) ongeveer 4 weken oud en woog 15 kg. Op 19 december werd op het strand van Julianadorp nog een jonge grijze zeehond gevonden. Dit mannetje heet Minne.

Bij elkaar hebben onze dierverzorgers nu de zorg voor 5 opvangzeehonden. Beer en Mitchel die in november aanspoelden, eten goed. Mitchel arriveerde met een mooie witte wollige vacht, maar is deze geboortevacht inmiddels kwijt. Hij eet zelfstandig en zwemt lekker rond in zijn badje.

De grijze zeehonden die nu in de opvang zitten zijn al een paar weken oud. Zij zijn geboren langs de Schotse kust en na de zoogperiode richting Nederland afgedreven. In de Waddenzee worden de grijze zeehonden nu geboren. De afgelopen tijd was het mooi rustig weer, ideaal weer om op te groeien als jonge zeehond! Bij storm en hoog water spoelen er nog al eens jonge grijze zeehonden van de zandplaten. Als ze dan hun moeder kwijt raken, verzwakken ze snel. Na een storm worden er dan ook vaak jonge zeehonden op het strand gevonden. Maar bij zulk rustig weer als nu is er geen enkele reden tot zorg: de jongen liggen lekker op de zandplaten en de moeders kunnen ze in alle rust zogen.

Dit jaar heeft Ecomare tot nu toe 35 zeehonden opgevangen. Dit is evenveel als in 2005, tot nu toe het jaar met de meeste opgevangen zeehonden. Met nog een week te gaan is het goed mogelijk dat het aantal nog hoger wordt.

bron: www.ecomare.nl