1e grijze zeehond in de Delta

20071215-oostkapelle-grijzezeehondOostkapelle, 15 dec 07 – Vanmiddag werd de eerste grijze jonge zeehond gevonden op de stranden van de Delta.

Omstreeks 13.00 uur kwam via het strandpaviljoen Seven Waves (Oude Neptunes) een bericht binnen dat tussen Pay-s Bas en tussen de melder een jonge zeehond lag. Na enige keren goed gekeken te hebben de zeehond niet kunnen vinden. Wederom terug naar Seven Waves. Het bleek dat de zeehond niet op de waterlijn lag, doch meer naar boven richting de duinen. Ter hoogte van Pays Bas werd de kleine zeehond toch nog gevonden. Het zeehondje viel niet op vanwege de lichte kleur van zijn vacht. De zeehond viel weg tegen de zandkleur. De E.H.B.Z. van Lenie ’t Hart heeft de zeehond vervolgens de eerste zorg gegeven.

De firma Groen Rijk uit Middelburg is bereid gevonden de jonge zeehond te sponseren zodat deze over 3 maanden weer terug kan naar zee.

Het betrof een jonge grijze zeehond, geschat gewicht van 15 kg en ongeveer 3 tot 6 weken oud. Het dier zal de de adoptie naam Eefje krijgen

tri Fotoverslag