Grijze zeehond verovert Renesse

20071211-renesse-grijzezeehondRenesse, 11 dec 2007 – Dinsdagochtend werd een grijze zeehond op de Laône aangetroffen. O.l.v. Martin Geerse werd de zeehond naar de zee gedreven. De zeehond heeft zeker 2,5 km over land afgelegd.

0m 08.00 uur de melding dat er op de Putterweg in Renesse een zeehond aan de wandel was. Bij aankomst was de zeehond al weer een eindje verder op stap gegaan naar de Vlierweg.

Vandaar met een paar dranghekken van de gemeente en hulp van bewoners en gemeente de grijze zeehond naar het strand begeleid en hier en daar wat corrigerend opgetreden omdat de zeehond een andere weg in gedachten had dan ikzelf. De gok genomen dat zeehonden ook trappen kunnen lopen, en de overgang duinweg Scholderlaan genomen. Met regelmatig een rustpauze na ongeveer een uurtje wandelen met de zeehond bleek dat de trap geen probleem was en ging de zeehond over het strand naar het water. Om daar snel uit het zicht te verdwijnen.

Het was een grijze van ruim 2 meter, en idem zoveel kilo’s zwaar. Zat goed in het vet en was zeer allert.

  • Fotoverslag met filmpje
  • Fotoverslag deel 2
  • Wandelroute 2,63 km
  • melding: Hugo Doeleman, Dreischor/Renesse