Tuimelaar bij Ellewoutsdijk

20071127-ellewoutsdijk-tuimelaarEllewoutsdijk, 27 nov 2007 – om 16u32 kreeg Jaap Van der Hiele melding van een tuimelaar bij Ellewoutsdijk. Interventiewagen van EHBZ Zuidwest vertrok onmiddellijk.

Het verhaal:

Vanmiddag waren twee sportvissers en een maatjre samen met twee bootjes aan het vissen op de Westerschelde ter hoogte van boei E 7. Deze boei ligt ter hoogte van Ellewoutsdijk. De sportvissers zijn lid van de watersportvereniging Ellewoutsdijk. Ze dachten rustig te kunnen vissen op gul en kabeljauw. Tja dan komt er opeens een grote rugvin te voorschijn en snuift. Een van  de mannen schrikt zich rot. De mannen weten niet hoe ze het hebben. Er is een visser bij die al 30 jaar vist op de Westerschelde maar had dit nog nooit meegemaakt.

Uiteindelijk gaat een van de mannen contact opnemen met het thuisfront. Het thuisfront weet na enige tijd het EHBZ team te bereiken. Na een kort gesprek neemt Jaap v.d. Hiele contact op met de vissers en spreken af om naar de haven van Ellewoutsdijk te komen.

In de haven van Ellewoutsdijk stapt hij aan boord van een van de sportvisbootjes. Na enkele minuten verschijnt de dolfijn. Het blijkt een rasechte tuimelaar te zijn die zich goed vermaakt met de twee sportvisbootjes. Hij probeert enkele foto’s te maken maar dat is niet eenvoudig als je snel vaart.

>> Fotoverslag

Het is opmerkelijk dat de tuimelaar twee v-vormige inkepingen heeft aan de voorzijde van de rugvin. Hij ziet het witte vlees zitten in de twee inkepingen.

Mogelijk dat het dezelfde tuimelaar is welke reeds geruime tijd voor Oostende is gezien.

De locatie was: 48-55-25 (48-55 44-378)