Bruinvis Grevelingenmeer

Grevelingen, 28 okt 2007 – tijdens een boottocht op de Grevelingen kreeg T.Tukker nogmaals gezelschap van de Grevelingse bruinvis die een voorliefde heeft voor motorjachten – zie ook website Kees Camphuysen.

Zondag 28-10-2007 zijn we vertrokken van Port Zeelande en tussen de Springerdiephaven is de bruinvis mee gaan zwemmen. Hij is de hele ronde mee gegaan. Gezien het gedrag neem ik aan dat hij zich nu verveeld. Sinds de eerste foto’s van mei zwom hij gewoon mee, maar nu was hij meer aan het spelen met het schip. In het voorschip zit een buis dwarsover van de boegschroef. Ik had het idee dat hij daar mee aan het spelen was. Ik had de vis nog niet zo dicht bij het schip gezien, als of hij het aan raakte. Ik hoop niet dat hij zich eenzaam gaat voelen nu er niet zo veel boten meer varen op het meer.

gr. T. Tukker