Jonge zeehonden Oosterschelde

20070811-annajacobapolder-zeehondOosterschelde, 11 augustus 2007 –  De laatste twee dagen zijn er meldingen binnengekomen van magere zeehonden die aanspoelden.

Op donderdag, 9 augustus kwam er een melding binnen dat er een jonge zeehond op de Breedschendijk te Yersekewas aangetroffen. Het bleek te gaan om een jonge zeehond welke was geboren in de Oosterschelde en nu weer terug was op zijn oude gewicht van ongeveer 8 kg. De jonge zeehond lag vermoeid op het stenentalud van de dijk. Door wandelaars was de zeehond opgemerkt.

Op zaterdag, 11 augustus kwam er een melding van een jonge zeehond die op de strekdam nabij Anna Jacobapolder (Tholen) lag. Deze jonge zeehond was eveneens veels te mager. Deze zeehond woog ook bijna weer zijn geboortegewicht. Deze zeehond was al geruime tijd aldaar gespot. Een voorbijvarende had het dier opgemerkt en de zeehondencreche Lenie ’t Hart geinformeerd. De zeehondencreche had vervolgens de EHBZ weer gewaarschuwd.

>> Fotoverslag

Beide zeehonden zijn zwaar ondervoed overgebracht naar het zeehondencentrum Lenie ’t Hart te Pieterburen. Bij binnenkomst wogen beide zeehonden zo rond de 11 kg.

Indien alles goed gaat zullen ook deze zeehonden weer terugkomen naar de Zuid-west Delta.