Jonge zeehond Maasvlakte

Heliplatform, 05 aug 07 – Vanmiddag waren er diverse meldingen van een gewone kleine zeehond bij het heliplatform aan de Nieuwe Waterweg.

>> Fotoverslag

Vanmorgen en vanmiddag en niet te vergeten vanavond waren er meldingen binnengekomen over een mogelijk verzwakte jonge zeehond. Vanmiddag was de jonge zeehond weer vertrokken voordat de EHBZ kon arriveren.

Vanavond omstreeks 20.00 uur kwam er weer een melding binnen. De VPGO – EHBZ-ters(dierenambulance Spijkenisse e.o.) is ter plaatse gegaan. Na enig overleg is met behulp van en in samenwerking met de brandweerploeg van de Maasvlakte het gelukt om de kleine zeehond te pakken.

Nadat de zeehond was gevangen werd deze in een transportmand gedaan en vervolgens op transport gezet naar Pieterburen.

Het verhaal van de EHBZter Cor:

En ja hoor daar is ze dan het meisje dat de hele zondag de gemoederen bezig heeft gehouden op de Maasvlakte aan het Slag Maasmond. Zo mijn eerste en laatste zelfstandige vangst van een zeehond. En ja natuurlijk met behulp van de Brandweer Coloradoweg Ploeg B en Ploeg C.

Met goed plan van aanpak hadden we het meisje binnen 15 min in de ambulance gewoon geweldig.

Graag zouden deze mensen willen weten hoe het verder met haar gaat bij Lenie.

Wel hebben we haar gekoeld met een natte handdoek en vervolgens met de meeste spoed naar Lelystad gebracht.Daar werd ze gevoederd..

En vier flesje’s voeding tevens bij aanvang reis naar de Zeehonden crèche gekoeld met water.

Zo dit was dan me laatste handeling en mail voor wat betreft het zeehonden gebeuren en Dierenambulance-VPGO.

Groetjes Cor.

Fotoverslag