Gewone zeehond Zoutelande

Zoutelande, 31 juli 2005 – Ter hoogte van strandpaviljoen de Zeeuwse Riviera werd vanmorgen vroeg om 01.30 uur een jonge zeehond pup aangetroffen.Zondagmorgen 31 juli 2005 omstreeks 01.30 uur werd door de strandbewaking een gewone zeehond gevonden. Tijdens hun surveillance kwamen de strandbewakers ter hoogte van strandpaviljoen de Zeeuwse Riviéra een ongewone strandgast tegen. Ze zagen in de schijnsels van hun koplichten een kleine zeehond op de vloedlijn liggen. Ze stopten in de nabijheid van de zeehond. De zeehond bleef liggen en ze konden de zeehond gewoon pakken. Ze belden naar de Meldkamer van de Regiopolitie Zeeland die op hun beurt weer de E.H.B.Z. informeerden.

Om 2.00 uur was de E.H.B.Z. ter plaatse bij de Boulevard van Zoutelande. De zeehond lag rustig in de bak van de surveillance auto. Het bleek een mannetje te zijn en kreeg de naam DELTA SAFE. Nadat de eerste zorg was gegeven is de zeehond op transport gegaan richting Zeehondencreche Pieterburen.

Het betrof een mannetje en een geschat gewicht van 15 kg. De temperatuur was redelijk. Als alles goed gaat zal ook deze onfortuinlijk zeehond over een maand of 3 mogelijk weer terug naar zee kunnen.

Het is binnen 1 week dat aan de stranden van de Westerscheldemonding jonge zeehonden pups gevonden worden.