Dode bruinvis 22 – 07 – 05 Domburg

Domburg, 22 juli 2005 – Op vrijdagavond, 22 juli 2005 omstreeks 19.15 uur werd het Waterschap Zeeuwse Eilanden gebeld dat er een kadaver op de glooiing lag bij het Kiekuus.Op vrijdagavond, 22 juli 2005 omstreeks 19.15 uur werd het Waterschap Zeeuwse eilanden gebeld dat ter hoogte van het Kiekuus op de dijk tussen Westkapelle en Domburg een dode zeehond zou liggen. Zij hebben terstond via de Regionale meldkamer van politie Zeeland de E.H.B.Z. Pieterburen Zuidwest geinformeerd. Zij zijn gaan kijken en troffen het kadaver aan van een dode bruinvis. Samen met de medewerker van het waterschap is het kadaver geborgen. Het betrof een volwassen bruinvis, vrouwtje met een lengte van 1.50 m. Vermoedelijk heeft deze bruinvis in een staand want vastgezeten gezien de snijwonden achter de kop. Het kadaver is aangeboden aan de destructie.

Vermoedelijk is dit het kadaver wat onlangs drijvend werd waargenomen in de monding van de Oosterschelde door het m.s. Christian B. Deze had namelijk 1 dag tevoren bij het uitvaren van de haven in de omgeving van het oliegeultje een dode bruinvis zien drijven welke nog een halve kop had.