Zeehondentelling d.d. 3 juli 2005

Middelburg, 3 juli 2005 – Hedenavond 3 juli 2005 tussen 18.45 uur en 21.00 uur een telling uitgevoerd naar aanwezige zeehonden in de Delta.Hedenavond hebben we een zeehondentelling gedaan vanaf de landzijde. We konden niet alle plaatsen bezoeken om te zien of er zeehonden waren.
In de voordelta ter hoogte van Renesse konden we in ieder geval ongeveer 100 zeehonden tellen in 4 verschillende groepen verspreid.

In de Oosterschelde konden we 2 groepen zeehonden tellen met in totaal 16 zeehonden.

In de Westerschelde hebben we 2 groepen zeehonden kunnen waarnemen waaronder de groep aan de Zimmermangeul. Aldaar lag 1 moeder met jong te rusten en te zogen. Het was een schitterend gezicht om te zien dat bij de spotplaats een moeder met jong verbleef.

Laten we zuinig zijn op zo iets moois.

In totaal hebben we 130 zeehonden kunnen waarnemen en dan zijn niet alle plaatsen bezocht.

Jaap Van der Hiele (EHBZ – Pieterburen Regio Zuidwest )