Jonge zeehond Noordwijk

Noordwijk, 2 juli 2005 – Buiten de Waddenzee is voor zover bekend de eerste huiler aangetroffen op het strand van Noordwijk.Hedenmiddag, 2 juli 2005 omstreeks 15.00 uur werd door de Zeil Verenging Noordwijk alarm geslagen. Men had een jonge zeehond aangetroffen op het strand ter hoogte van Huis ter Duin te Noordwijk. De plaatselijke EHBZ – ter werd onmiddellijk in kennis gesteld. Ter plaatse aangekomen bleek het te gaan om een huiler die recentelijk geboren was. De zeehond had een bekinfectie en had koorts. Nadat de eerste zorg was gegeven, (O.R.S.) toedienen en de temperatuur was gemeten, is de onfortuinlijke zeehond overgebracht naar Zurich waar de collega’s van de Zeehondencreche de zorg overnamen. Bij binnenkomst werd de huiler in een van de quarantaine’s geplaatst. Hij zal vermoedelijk de naam George (Sjors) krijgen.