Zeehond uitwatering Katwijk

Katwijk, 22 juni 2005 – Woensdagmiddag stonden op het strand even ten noorden van de Katwijkse uitwatering vele mensen naar de zee te staren. Af en toe verscheen een namelijk een snuit van een zeehond boven de golven.Woensdagmiddag stonden op het strand even ten noorden van de Katwijkse uitwatering vele mensen naar de zee te staren. Af en toe verscheen een namelijk een snuit van een zeehond boven de golven. De EHBZ (eerste hulp bij zeehonden) kwam op verzoek van de KRB even polshoogte nemen, en besloot na telefonisch overleg de zeehond gewoon te laten zwemmen.

De EHBZ-ers zijn extra alert omdat het seizoen van de huilers weer is begonnen. Dit zijn zeehondenpups die hun moeder zijn kwijtgeraakt. Maar het weer is gelukkig prachtig voor de jonge zeehonden. Het gesignaleerde exemplaar is een volwassen zeehond dus van een huiler is geen sprake.

Met vriendelijke groet,

Huibert Guijt