De eerste huiler van dit seizoen in de Waddenzee

Pieterburen, 4 jun 2005 – Zaterdagmiddag 4 juni na de storm werd in de Dollard de eerste huiler gevonden. Het dier lag weggekropen tegen een basaltblok langs de Dollarddijk.Langdurige observatie wees uit dat er geen moeder in de buurt was en daarom is de pup door Lenie ’t Hart meegenomen naar Pieterburen.
Het is een jongetje van amper een paar dagen oud: het dier heeft nog de navelstreng; die valt na een dag of drie af.

Kevin Hofland heeft de jonge zeehond geadopteerd en hem Milan genoemd. Milan is nu te bewonderen in quarantaine vier. Natuurlijk krijgt hij optimale zorg en daarmee heeft hij alle kans om binnenkort als een sterke jonge zeehond te worden uitgezet.

Ieder jaar raken door uiteenlopende oorzaken zo’n vijftig zeehondenpups in Nederland hun moeder kwijt. Zonder moeder sterven ze de hongerdood.