EHBZ Zuidwest: meldingen mei 2005

De afgelopen dagen hebben we weer de nodige meldingen ontvangen van dode bruinvissen en zeehonden. De laatste dode zeehond betrof een grijze zeehond.Op 4 mei kwam er een melding van een dode bruinvis op het strand van Vlissingen. Het was een duidelijk geval van destructie. Geen kop en een halve staart.

Op 6 mei kwam de melding dat er in de Grevelingen een dode zeehond dreef. De zeehond lag tegen de stenen en was eveneens destructie materiaal. De maten zijn wel genomen en geregistreerd.

Op 11 mei kwam er een melding dat er bij Borrendamme een dode zeehond zou liggen. Het betrof een vermoedelijke volwassen gewone zeehond. De kop was eraf. Ook deze zeehond werd afgevoerd naar de destructie.

Op 11 mei kwam er eveneens een melding van een dode zeehond bij het Haringvliet complex. Ook dit dier werd afgevoerd naar de destructie.

Op 11 mei was de dag nog niet voorbij toen er een melding kwam van een dode jonge dolfijn. Het betrof een dode bruinvis in verre staat van ontbinding. Ook dit kadaver werd aangeboden aan de destructie.

Op 14 mei werd een dode bruinvis gemeld op Renesse. Dit kadaver was in verre staat van ontbinding. Ook dit kadaver werd aangeboden aan de destructie.

Op 15 mei werd een dode bruinvis gemeld te Vrouwenpolder. Dit kadaver was in verre staat van ontbinding en werd aangeboden aan de destructie.

Op 15 mei werd niet ver van de plaats waar de dode bruinvis lag een dode zeehond aangetroffen. Het bleek een grijze zeehond te zijn. In samenwerking met Danker is het kadaver geborgen. Het kadaver is overgebracht naar de diepvries in afwachting van transport richting Pieterburen.