Uitzetting zeehonden Renesse.

Renesse 31 mrt 2005 – Op 31 maart 2005 werden twee zeehonden uitgezet bij Renesse.
Op donderdag 31 maart 2005 was het dan zover. Josianne werd weer teruggebracht naar de Zeeuwse wateren.
De geschiedenis: op 19 november 2004 werd na enig zoeken op het strand nabij Oranjezon een jonge grijze zeehond aangetroffen die zeer verzwakt was. De zeehond is de eerste grijze van het nieuwe seizoen. De grijze zeehond is vermoedelijk weggeslagen bij Schotland. Het dier was zeer verzwakt en mager. Het woog ongeveer 15 kg. De zeehond is overgebracht naar de zeehondencreche te Pieterburen.

De grijze zeehond werd onmiddellijk geadopteerd door Josianne en haar vriendinnen. De meisjes gingen allerlei goederen verkopen op de kerstmarkt en tijdens gezellige avondjes in Westkapelle. Daarnaast gingen ze ook nog eens allerlei klusjes doen voor- en bij mensen. Al met al kregen ze de beloning. Ze mochten HUN geadopteerde zeehond gezond en wel weer terugzetten in de Noordzee bij haar soortgenoten. Al met al een Beautifull day voor zowel Josianne met haar vriendinnen en voor de beide zeehonden.

Voordat de zeehonden werden vrijgelaten mochten de mensen van de Zeehondencreche het geld in ontvangst nemen van de adoptie

Fotoverslag (Peter Toornstra)