Bruinvis te Ellemeet

Ellemeet, 29 maart 2005 – Op 29 maart 2005 werd een levende bruinvis gevonden te Ellemeet bij Perry’s Beach Club. De bruinvis is kort daarna overleden.Op dinsdag, 29 maart omstreeks 19.45 uur kwam er een melding binnen bij het E.H.B.Z. Pieterburen Regio zuidwest team van een levend gestrande dolfijnachtige. De teamleden gingen onmiddellijk op pad en waarschuwden reeds het Dolfinarium Harderwijk. Bij aankomst van het team bleek dat het een bruinvis betrof. Met een lengte van 0.90 meter. Het was een mannetje. De transportkist voor bruinvissen was reeds onderweg. Nadat de 4 X 4 van het team arriveerde werd alles in gereedheid gebracht om het onfortuinlijke bruinvisje zo snel mogelijk van strand te halen en over te brengen naar een plaats waar deze overgenomen kon worden door mensen van het Rescue-team Dolfinarium. Het E.H.B.Z. team was juist van het strand gereden toen de bruinvis de laatste adem uitblies. Onmiddellijk werd het rescue team gebeld niet door te komen. Het bruinvisje had namelijk al eerder bloed gespogen. De bruinvis is overgebracht naar de diepvries waar het te zijner tijd wordt opgehaald door mensen van Naturalis te Leiden.