Zeehond Nieuw Haamstede

Nieuw Haamstede, 18 mrt 2005 – Op vrijdagmorgen, 18 maart 2005 omstreeks 11.45 uur werd door een amazone te paard op het strand te Nieuw Haamstede een ‘huiler” gevonden.Zij belde direct naar haar man met de mededeling dat bij het Verklikkerstrand een jonge zeehond op het strand lag. De man belde direct naar Waterland Neeltje Jans die op hun beurt weer de E.H.B.Z. Pieterburen regio zuidwest informeerden.

De E.H.B.Z. twijfelde geen moment. Er moest wat geschoven worden bij hun werkgever met mensen die gelukkig er geen probleem van maakte. Zij gingen voorts direct ter plaatse. Na enige tijd kon de zeehond worden gevangen. In samenwerking met de collega’s van de dierenambulance Spijkenisse V.P.G.O die ook deel uit maakt van het EHBZ netwerk werd de zeehond naar Pieterburen gebracht.
Bij binnenkomst woog de gewone zeehond nog maar 25 kg ipv. 60 of 70 kg. De zeehond zal te zijner tijd weer terug kunnen keren naar zee.
Het was de 100 ste gewone zeehond die door de E.H.B.Z. sinds hun begin is gered in de Zuidwest Delta

Foto: E.H.B.Z.