Bruinvissen 12 en 13 maart 2005

In het weekend van 12 en 13 maart zijn weer enkele bruinvissen aangespoeld.Op zaterdag, 12 maart 2005 werd gemeld dat er een dode dolfijn zou liggen nabij de overgang Kijkduin te Renesse. De E.H.B.Z. zuidwest ging ter plaatse en trof een dode bruinvis aan met een lengte van 1.52 meter. Het betrof een volwassen mannetje. Het was in verre staat van ontbinding. Het kadaver is afgevoerd naar de destructie.

Op zondag, 13 maart omstreeks 10.00 uur werd er bij het call-center van de politie Zeeland een dode tuimelaar gemeld. Deze “tuimelaar” zou liggen ter hoogte van het strand van de hanggliders nabij Zoutelande. Nadat de E.H.B.Z. zuidwest ter plaatse was gekomen trof men een jonge bruinvis aan met een lengte van 1.02 meter. Rondom de bek zaten diverse vislijnen gewikkeld. Het kadaver is voor onderzoek overgebracht naar Naturalis te Leiden.

De E.H.B.Z.-zuidwest was onderweg naar het opslag depot toen via het call-center van politie Rotterdam werd gemeld dat op het strand van Ouddorp, ter hoogte van de Brouwersdam nog een dode bruinvis zou liggen. De E.H.B.Z. is ter plaatse gegaan. Het was gelukkig geen springtij meer zodat men bij hoog water nog net over het strand kon rijden. De bruinvis werd opgehaald en het bleke een jong vrouwtje te zijn met een lengte van 1.02 meter. Door de vogels was het linkeroog eruit gepikt. Ook dit kadaver wordt overgebracht naar Naturalis voor nader onderzoek.

Bruinvis Ouddorp.

Foto is gemaakt door Frans Provoost.