Jonge zeehond aangespoeld in Westkapelle

WESTKAPELLE, 11 maart 2005 – Op het Zuiderhoofd te Westkapelle, overgang Erica, bij de KNRM en ter hoogte van het Zuiderhoofd, is donderdagavond omstreeks 18.45 uur een jonge grijze zeehond aangetroffen.
Op donderdagavond omstreeks 18.45 uur werd bij de Politie Zeeland gemeld dat er een jonge zeehond lag op het talud van de zeedijk te Westkapelle. De meldkamer van de politie Zeeland gaf dit bericht onverwijld door aan de vrijwillgers van EHBZ-Pieterburen regio zuidwest.
Bij aankomst bleek dat de zeehond ongeveer zes weken oud was. De zeehond was vermagerd en had een verhoogde temperatuur. De zeehond is hoogstwaarschijnlijk afkomstig uit de groep grijze zeehonden welke in de ’Voordelta’ huist.
De jonge zeehond had een flinke snijwond aan de linkrzijde van zijn rug. De zeehond woog ongeveer 25 kg terwijl hij normaliter ongeveer 50 kg moest wegen

De zeehond is overgebracht naar zeehondencreche Pieterburen. De zeehond krijgt ook een naam. Volgens de laatste bericht is het een mannetje en krijgt hij de naam Joâp naar een van de mannen die de EHBZ – Pieterburen, zuidwest hebben bijgestaan.